Kylling i karry og kokos

Bhutan

Ingredienser:

750 g kyllingebryst
2 tsk. margarine
6 knivspids stødt spidskommen
1 ½ tsk. stærk karry
3 fed hvidløg
1 ½  løg

2 spsk. koriander
1 dåse bambusskud

2 dåser babymajs
2 dl hønsebouillon
2 dåser kokosmælk

 

Fremgangsmåde:

1) Skær kyllingefiléterne i tern.

 

2) Smelt lidt margarine på en pande og brun kyllingeternene på begge sider og lad dem efterstege, til de er helt gennemstegte, og kødsaften er klar, mindst 6 min.

 

3) Læg dem på en tallerken, dæk med folie og hold dem varme.

 

4) Lad panden stå til dem, der laver grøntsager og saucen.

 

5) Kog ris: ca. 500 g.

    Smelt lidt fedtstof i en gryde.

    Tilsæt 1 ½ tsk. Salt.

    Tilsæt ris.

    Rør rundt ca. 2 min.

    Tilsæt 1 ½ l. vand.

    Kog ca. 12 min under låg.

    Tag gryden af varmen og lad risene stå i 10 min. under låg.

    Risene er færdige.


6) Skru helt ned for stegepanden. Tilsæt spidskommen og karry og lad det riste under omrøring 1 min.

 

7) Tilsæt presset hvidløg, finthakket løg, bambusskud og babymajs og finthakket koriander. Lad det stege sammen under fortsat omrøring ca. 5 min.

 

8) Læg en bouillonterning i en skål og hæld 2 dl. kogende vand i skålen. Rør rundt med ske, til terningen er opløst.


9) Hæld bouillonen på panden, bring det i kog og lad det simre ca. 5 min, til saucen er jævn.


10) Tilsæt ca. 2 dåser kokosmælk. Lad det simre på panden ca 5 min. ved middelvarme.

 

11) Tilsæt kyllingestykkerne.

 

12) Lad retten simre endnu 10 min. til den er færdig.