Prinsen og den talende hest.

Klik her hvis du vil  høre historien læst højt

Hvis du vil læse historien så gå længere ned på siden.


Der var engang en prins. Han boede på det smukkeste slot sammen med sin søster. Men prinsen var trist fordi han ønskede sig  meget en kone. En dag tog han hen til et marked for at købe en hest. Men lige pludselig så han, at hans søster blev bortført "hjælp"  skreg prinsesse  Maja.

Prinsen  blev ked af det. Men pludselig var der en stemme der sagde: hvad er der galt. Prinsen vendte sig om og så, at det var en hest der talte til ham. Så fortalte prinsen, at der var en troldmand som havde bortført hans søster. Kan du hjælpe mig med at finde hende sagde prinsen . "Ja det kan jeg godt" sagde hesten. Så sprang prinsen op på ryggen af hesten, og så red de afsted i fuld galop .

De red i 12 dage og pludselig en dag kom de til en bred å med en stærk strøm. Så sagde prinsen," hvordan skal vi komme over her" . "Der er en bro "sagde den talende  hest, og de kom over den brede å med den stærke strøm.

Da de havde gået syv timer kom de til en skov. Der skulle de bekæmpe tre trolde. Hesten fortalte prinsen,at han skulle kaste et sværd i maven på den midterste trold,  så ville de alle sammen blive til sorte krager. Prinsen sprang af hesten og trak sit svær op og kastede sit svær efter den midterste trold. Det ramte den midterste trold lige i maven. Og ganske rigtigt blev troldene til sorte krager og fløj væk.

Så kom der en farlig ni hovedet drage, som de også skulle bekæmpe. Hesten sagde, at prinsen skulle tag sit svær og  ramme det midterste  hoved på dragen. Først ramte prinsen forbi. Så sagde  han til hesten, at hesten  skulle tage sværret i munden og bringe ham det. Det gjorde hesten. Derefter kastede prinsen igen sværdet og ramte dragens midterste hoved. Den  ni hovedet drage blev til aske, og asken blev til et stort sort  slot.

Prinsen og hesten gik ind i det store sorte slot. Der fik de øje på troldmanden. Prinsen trak sit svær op og kastede  sværret efter  troldmanden. Han ramte troldmanden i hjertet og så forsvandt troldmanden i en røgsky.

Hesten blev igen forvandlet tilbage til den smukke prinsesse Fiona. Prinsen og prinsesse Fiona gik  hen  til fangerummet og fik befriet prinsesse Maja.  De tog  alle tre hjem til kongeriget. Prinsen  og prinsesse Fiona  blev gift og så levede de  lykkeligt til deres dages ende . 


 

Skrevet af: Sabrina, Sanne og Jonathan.