Den fattige dreng og den farlige drage

Klik her hvis du vil  høre historien læst højt

Hvis du vil læse historien så gå længere ned på siden.

Der var engang en fattig dreng. Som hed klumre kaj, fordi han altid klumre. Han boede i et gammelt hus sammen med sin bedstemor. En dag finder  han en avis på gaden. Der skrev  kongen at han manglede en ridder til at bekæmpe dragen og befri prinsessen  Så tænke han. Jeg vil bekæmpe dragen og befri prinsessen.

Han gik  i tre dage og så kom han endelig op til slottet. Han gik ind til kongen og sagde " jeg vil bekæmpe dragen og befri prinsessen". "Dig du er alt for lille".  Så spurgte kongen hvad han hed. "Jeg hedder Klumre Kaj" ,sagde drengen. ."Jeg er lille men modig". Derpå tager klumre Kaj afsted, for at redde prinsessen.

Han går i syv dage, og så kommer han til en labyrint. Han kommer til et rum. Her finder han en kvart nøgle. Så går han lidt igen. Klumre kaj ser et nyt rum. Der var en falk inde, som var fanget i rummet. Han  befriede falken og reddede dens liv. Så går han videre sammen med den flotte, vidunderlige og smukke falk.

Han kommer  til det næste rum. Der er en mus der vogter den anden halvdel af nøglen. Men falken er så klog, at den æder  musen.
I det tredje rum finder han igen en kvart nøgle. Lidt efter finder han ud af, at nøglerne skal hænge sammen.  Men det  tager lidt tid fordi han er lidt klumret.

Den store nøgle, kan han nu bruge til den store port, for at komme ud af labyrinten. Lidt efter kommer han til den store port.  Han tager nu den store nøgle frem. Så åbner han porten.
Der ser han en sort hest. Og så ser han en seddel på pande-påndet. Der står: en hest du kan bruge.
Så rider han afsted. 

Det tager tre dage. Så er han ved dragens slot. Der er en stor bro med lava under foran stottet.
Den sorte hest puffer til klumre Kaj. Jeg går med over siger hesten pludselig. "Kan du tale" spøger klumre Kaj"? " Ja , jeg er da en fortryllet hest!! Er du det, siger klumre Kaj. "Skal vi ikke snart bekæmpe dragen og befri prinsessen", siger hesten. "Jo" siger klumre kaj. Så går de ind i slottet.

Med et ser de en tre hovedet drage. Dragen sprøjter ild efter dem. Så tager klumre Kaj et sværd og sidder sig op på hesten. Hesten siger "held og lykke". Klumre kaj siger "i lige måde". Så  kæmper de mod drager., og pludselig kommer den kloge falk flyvende for at hjælpe dem. Falken kan også tale. De kæmper mod dragen i tre timer så kaster klumre Kaj sit sværd ind i hjertet på dragen og den dør.

Klumre Kaj går op i det øverste tårn hvor prinsessen sover.  Med et vågner hun, og spørger forskrækket "hvem er du.?" Klumre kaj siger: jeg skal befri dig!! . Så siger prinsessen har du bækembet dragen? Klumre kaj siger ja og lidt efter går de hjem!
Det tager syv dage og syv nætter så er de hjemme igen. ! Så spørger prisessen skal du ikke fri til mig Klumre kaj siger: vil du fri til mig ? Prinsessen siger jo selvfølgelig vil jeg det. De holdt et stort bryllup og levede lykkeligt til deres dages ende ………..! KYS KYS KYS..! 
skrevet af Simone møller jensen, Casper thomsen og Kevin kruse jensen.
3.b.
2005.