Den modige pige

Herunder kan du læse det spændende eventyr - når du har gjort det kan du også se en lille billedvideo om eventyret ved at klikke her  - videoen forudsætter at du har styresystemet WindowsXP og Mediaplayer10 på din PC.
Til Eventyr 3ab0506

Den modige pige.

Der var engang et gammelt ægtepar de havde 3 døtre. Den ældste hed Bodil (12 år) hun var god til at hjælpe i køkkenet. Den mellemste hed Gerda  (10 år)  og var god til at hjælpe med brændet. Den mindste hed Inga (8 år). Hun havde små røde kinder og hun var dyrenes ven. De sad og spiste aftensmad og snakkede om hvordan dagen var gået. Da de havde spist gik  Inga op for at tage sine hårbånd  ud. Og tage nattøj på. Og så kunne hun lugte noget. Det var ikke mors desseret  og der var ikke tændt i kaminen. NÆÆ…det var ild! Inga løb ind til sin mor og sagde  vi skal UD! af huset. Hent Bodil og Gerda. Skynd dig. De løb ud af huset. De stod lidt og kikkede på det brændende hus. Men da Inga vendte sig om var de væk. Hun kaldte på dem men ingen svarede. Hun løb ind i skoven. Hun fandt en hule. Hun lagde sig i hulen for at sove. Næste morgen stod  en lille skovnisse som hed Rasmus. Rasmus spurgte om Inga ville have noget suppe. Det vil give dig kræfter så du kan redde din familie. Hvad mener du? Du skal redde din familie fra den onde heks. Jeg skal nok hjælpe dig. Hvorfor har hun taget min familie? Fordi du skal hæve fortryllelsen. Hvad skal jeg gøre? Du skal sy en kjole til heksen af guldgran og være tjenestepige i et halvt år og på den sidste  dag skal heksen tage kjolen på og så er fortryllelsen  hævet. SÅ tager vi af sted! De gik i 2 dage og om natten slog de sig ned og sov. Og endelig var de der. Slottet var 18 cm højt. Så sagde Inga vi kan da ikke komme der ind? Jo, det kan vi godt. Du skal bare står helt stille og lukke øjnene. Pludselig var Inga og Rasmus små. Så gik de ind. Og så så de heksen. Jeg går i gang med at sy. Øøh, jeg kan jo ikke sy. Men dine kræfter. Har du glemt dem. Ja det har jeg vist. Den onde heks sagde jeg har et værelse du kan sy i. Hun begyndte at sy. Hun syede i 3 dag og så var den færdig. Hun gav heksen den .  Husk du skal være tjenestepige i et halvt år fra nu af. Det halve år gik og så var hun færdig. Hun gik
igenne skoven. Men hun kunne mærke at nogen skyggede hende. Hun begyndte at løbe. Hun løb og løb. Hun kiggede tilbage men der var ingen. Hun blev omringet af 9 vampyrer. Hun satte sig ned på knæ og begyndte at græde i hænderne. Hvorfor græder du? Hvad tror du selv? Fordi du er et pattebarn. Nej jeg er ej. Så, så du skal ikke græde. Vil du med hjem og have te? Nej jeg vil hjem. Hvor bor du? Det gider jeg ikke svar på. Lad hende gå. Hun gik ind til det blev mørkt. Hun fandt en hule. Hun gik helt ind i hulen.  Der sad hendes familie og varmede sig ved bålet. Hendes familie blev glad for at se hende igen. Næste morgen gik de. De kom til en lille landsby, som Rasmus boede i. Og de blev boende i landsbyen og heksen blev til en smuk prinsesse igen. Og de levede  lykkeligt til deres dags ende .       
 
                                                                      SLUT