Lillelises mod.

Herunder kan du læse det spændende eventyr - når du har gjort det kan du også se en lille billedvideo om eventyret ved at klikke her  - videoen forudsætter at du har styresystemet WindowsXP og Mediaplayer10 på din PC.
Til Eventyr 3ab0506

Lillelises mod.

Der var engang 7 piger. Den største hed Hanna den anden Hed Lisa den tredje hed Fie og den fjerde hed Mette. Den Femte hed Mia og den andre mindste hed Sofie og den mindste hed Lillelise. De var søskende og de var triste fordi de Ikke havde en mand. Deres mor og far var lige døde. De ville Drage ud i verden en dag for at finde en mand. En dag Gik de til marked. På vej hjem mødte de en gammel kone Hun så på dem og sagde" Hvorfor ser I så triste ud?" Sagde Den gamlekone "Fordi vi vil så gerne have en mand. Men de synes ikke at vi er gode nok" Sagde Hanna " Jamen jeg Kan da, godt hjælpe jer " Sagde den gamel kone "Med hvad?" Sagde Hanna "At få en mand" Sagde den gamle Kone "Hvordan kan du det?" Sagde Hanna "Her er et guld- æble og en sølvske og til sidst en Bronzehund" sagde den gamle kone " Hvad skal vi bruge det til? " Sagde Hanna "Til 3 slotte for de mangler det her" Sagde den Gamle kone" Hvordan skal vi så få en mand?" Sagde Lisa "Det vil vise sig hvis I forstår mig" Sagde den gamle Kone " Ok men har du et kort der til de der slotte?" Sagde Mette" Ja men det koster noget" sagde den gammel kone " Hvad Koster det? At få en mand? " Sagde Fie " Når den første af jer dør SÅ SKAL jeg have SJÆLEN men hvis Lillelise gør noget som I andre ikke tror så skal i slippe for At jeg tager jeres sjæl når I dør" Sagde den gammel kone " Vi er da, ligeglade med vores sjæle Lillelise gør heller ikke Noget og vi gider i hvert fald ikke tro på det bare vi får en mand" Sagde Hanna "Det vil vise sig for det gør hun. Hun dræber bjørnen.

"Så går vi med det samme" Sagde Fie "Hov, Hov i glemte noget. Her er kortet" Sagde den Gammel kone "Tak gamle kone" Sagde Lisa "Farvel vi Ses nok en anden gang "Sagde den gamle kone " Ja farvel Og tak" sagde Sofie. 3 dage senere kom de til det første Slot. De gav guldæblet til kongen. Han gav dem 14 heste Da de kom udenfor så de 7 bønder og Sofie blev forelsket i en af bønderne og hun besvimede på stedet. De gik tilbage til kongen og spurgte om de ikke måtte sove der indtil Sofie vågnede.

Det måtte de godt.
Der gik hele 4 uger før Sofie vågnede.
De sagde tak til kongen og red videre.
Det gik let som en leg efter 3 dage nåede de til det anden ende af Slottet.
De gav kongen sølvskeen og de blev meget glade.
De red hurtigt videre alle var glade for at det gik så godt.
Men da, de red mod det tredje slot mødte de en GRIM SULTEN BJØRNE SOM VIL ÆDE DEM.
Hurtigt tog Lillelise en pind som lå på jorden.
Bjørnen bøjede sig ned mod Hanna.
Lillelise slog bjørnen i ryggen. Bjørne faldt forover og slog Hovedet i en sten.
Og døde.
Så fandt Lillelise en skarp lille sten som hun skar bjørnens mave op med.
Her er der mad og lav et bål. "Godt" sagde de alle i munden på hinanden. Lillelise blev glad.
"Nu er vores sjæle reddet" sagde Hanna.
Nu kan vi ride videre takket være dig" Sagde Mette.
Der gik 9 dage før de endelig kom til det sidste slot.
Kongen blev meget glade da de kom.

I er de første der er kommet levende til mit slot. I skal få mine prinser som belønning. I skal giftes og festen skal vare i 11 dage og nætter.

Da festen var forbi var alle 7 piger glade men mest Lillelise De levede lykkeligt til deres dages ende… SLUT     

Belinda og Chelina.