Prinsesse Rosa og de tre prøver

Herunder kan du læse det spændende eventyr - når du har gjort det kan du også se en lille billedvideo om eventyret ved at klikke her  - videoen forudsætter at du har styresystemet WindowsXP og Mediaplayer10 på din PC.
Til Eventyr 3ab0506

   


Prinsesse Rosa
og de 3 prøver.

Der var en gang en prinsesse som hed Rosa. Hun var smuk, fin og tynd. Hun elskede farven lyserød. Hun boede på et stort slot sammen med sin far og mor.
Dronningen hed Gitte og havde brunt hår og var tynd og skrap. Kongen hed Ole han var tyk og havde sort hår og var skrap.
Rosa måtte ikke komme ud for slottes murer, for hendes mor og far havde spået, at hun en dag ville stikke af og gifte sig med en bjørn.
Så de dræbte alle de bjørne, der var i verden, ja selv isbjørne.
Nu var de lettede, men de viste ikke at de havde overset en.
En dag stak Rosa af, for hun ville ikke være på slottet hele sit liv. Der lå en skov ved siden af slottet, denne skov kaldte de Feernes Skov. Der løb Rosa ind. Inde i skoven var der fuglesang i luften og man kunne høre frøernes kvækken.
Så kom Rosa til en åbning i skoven. Der var en høj som man kunne gå ind i. Rosa gik der ind. Det var lidt mørkt i starten men så blev det lysere og lysere.
Hun kom til midten af højen, her stod tre feer og en bjørn.
Den ene fe havde gult hår og brunt kjole på. Den anden havde brunt hår og en rød kjole på. Den tredje fe havde rødt hår og en gul kjole på. Bjørnen var brun og så meget trist ud.
Rosa spurgte hvorfor bjørnen var så trist. Feen med det gule hår svarede det er fordi han ikke har nogle at gifte sig med. Feen med det brune hår spurgte Rosa, om hun ikke ville gifte sig med ham. Rosa svarede at det ville hun gerne men kun hvis han består tre prøver.
Godt sagde feen med det røde hår, den første prøve er, at du skal finde en sjælden blomst, som vokser på en vulkan i Sydafrika. Ok sagde bjørnen.
Han sagde farvel og gik ud af højen.
Udenfor højen sagde han "bom tiga bom" og straks var han lige ved siden af blomsten. Han plukkede blomsten og sagde "bom tiga bom" og straks stod han hjemme ved siden af højen.
Bjørnen gik ind i højen og gav blomsten til Rosa. Tak, sagde hun. Den næste prøve er at du skal finde den smukkeste brudekjole, man kan købe for penge.
Ok sagde bjørnen.
Han gik ud af højen og sagde "bom bom tiga bom" og straks stod han ved siden af teltet, hvor man kunne købe kjolen.
Han købte kjolen og sagde "bom bom tiga bom" og straks stod han hjemme ved højen. Han gik ind i højen og gav Rosa kjolen.
Den sidste prøve bliver, at du skal finde den fineste ring i verden.
Ok sagde bjørnen og gik ud af højen. Uden for højen sagde han "bom tiga bom bom" og straks stod han der, hvor man kunne købe ringen. Han købte den og sagde bom tiga bom bom og straks stod han hjemme ved siden af højen. Han gik ind i højen og gav Rosa ringen.
Rosa blev glad og sagde, du har virkelig fortjent en ægte prinsesse til kone.
Dagen efter holdt de bryllup og det varede i syv dage og syv nætter og de levede lykkeligt til deres dages ende.