HÆVNEN

Hvis du vil læse historien så gå længere ned på siden.

Klik her hvis du vil  høre historien læst højt

Ude  på landet boede en fattig familie i et lille faldefærdigt hus med huller i stråtaget og en dør der knirkede. Familien bestod af en sød far og en kærlig mor og et lille barn. Familien havde slet ingen penge og de var ofte nødt til at tigge om mad og skillinger.

En dag kom en sær gammel kone som bad om lidt brød og til gengæld gav hun lidt skillinger til faderen og moderen.

Faderen og moderen fik lyst til at købe en bamse til deres barn De tog en tur til en lille by ude på landet. I byen var der en smed en bager og en lille købmandsbutik Her købte de bamsen, som de tog med hjem til deres barn.

Han syntes den var den sødeste bamse i hele verden.

Dagen efter kom den sære kone og bad om lidt brød igen. Hun fik lidt brød og til gengæld gav hun bamsen ukendte kræfter.
     
Så kom konen igen næste dag og gav ham en lyn hurtig hest. 

Femten år senere

Drengen var blevet til en ung smuk og klog mand på  seksten.
Det var blevet vinter og meget koldt og faren skulle hente brænde. Da han kom ud havde det sneet og han tog fejl af brændestakkene. Han kom til at stjæle træ fra troldens stak.

Da trolden så det begyndte det at tordne og lyne. Så kom trolden ud fra sin hule. Jorden rystede for hvert skridt trolden gik og faderen prøvede på at flygte ud af skoven men trolden fangede ham og åd ham.

Der var andre som var ude at hente brænde. Da de så trolden æde manden spænede (hurtige skridt) de hen til faderens kone og fortalte hende at hendes mand var død. Hun græd og græd i tre dage indtil hun sagde det til hendes søn.

Dagen efter blev det drenges job at tigge om mad og skillinger men han  fik ikke lige så meget i hans tigge skål som  hans far. 
En dag tog han sin lykkebamse med og så kom der mange skillinger i hans skål og han fik meget mad til ham og hans mor.

Et par dage senere drog han ud i den mørke skov for at hævne sin far ved at dræbe den onde trold. Da han havde redet et godt stykke ind i skoven kom der en smuk trolde pige på en  hest som også var hurtig.

Hun stoppede og så spurte drengen om vej til den onde trold. Hun spurte hvorfor han ville vide det. Så forklarede drengen det hele og hun sagde at han skulle ride mod vest for at finde trolden. Så tog han af sted.

Da han havde redet lidt mod vest begyndte det at lyne og tordne og jorden rystede. Det var trolden der kom. For hvert skridt trolden tog buldrede det. Pludselig  stod de over for hinanden og trolden grinede. Så trak drengen sin dolk og løb hen mod trolden men så slog trolden ud mod drengen og kastede ham i fangehullet.                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                             

Nede i fangehullet vrimlede det med knogler og mugne skeletter. Det var meget uhyggeligt.

Pludselig fløj der en smuk magisk svane ned i fangehullet med et stort sværd i næbbet. Svanen gav sværdet til drengen. Drengen tog fat i sværdet og huggede tremmerne over. Så hjalp svanen ham op igen.

Så prøvede drengen at finde trolden igen. Pludselig kom hans hest springene. Han tog hesten og  red hen til troldens hule i fuld fart.

Så kom trolden. De stod foran hinanden. Det tordnede og lynede og nu begyndte jorden at skælve. Trolden slog ud efter drengen men ramte forbi.  Så kom den smukke trolde pige og svanen for at kigge på.
Imellem tiden var der gået tre timer. Trolden og drengen var udmattede af at slås men  med drengens sidste kræfter huggede han hovedet af trolden så blodet fløj op i luften.
Uvejret  var forbi. Solen skinnede og da drengen og pigen og svanen kom hjem var alle glade. Drengen fortalte alt hvad han havde oplevet på sit eventyr. Trolde Pigen og drengen blev gift og de levede lykkeligt til deres dages ende.

Charlotte  Mikael  Rene