LYSKUGLEN

Hvis du vil læse historien så gå længere ned på siden.

Klik her hvis du vil  høre historien læst højt

Der var engang et slot. Der boede en konge og en dronning. De havde en datter.

Det var et flot land de boede i. Men deres nabo land var sure på dem og der var det problem at de ikke viste hvad de havde gjort og de troede ikke der ville ske noget med dem for de boede i et land med mange fugle der sagde pip dagen lang.

Det andet land  var mørkt og grumt.

Det gode land havde en lys kugle. Med den kunne man styre vejret.
Hvis den var i et godt land var det godt vejr. Hvis den var i et ondt land blev det dårligt vejr. Lyskuglen blev godt bevogtet af kongens soldater.

Kongen havde et horn som han pustede i når soldaterne skulle samles En dag hørte alle soldaterne hornet  og skyndte sig hen til kongen. De 2 soldater der bevogtede kuglen glemte at lukke af. 

Da soldaterne kom hen til kongen spurgte han hvorfor alle de soldater kom løbende.  Soldaterne sagde at de skulle da komme når kongen pustede i hornet. Men kongen sagde at han ikke havde pustede i hornet.

Så så soldaterne på hinanden og sagde  "Hvem har gjort det". Så sagde den ene soldat pludselig . "Nu ved jeg det godt det er det onde land".

Det onde land havde taget lys kulgen.] Det begyndte  at tordne og lyne og kornet kunne ikke gro. Alle børn blev syge.

En fattig dreng hørte om kuglen. Han var den eneste som ikke var blevet syg i hele lands byen. Han tog hans fars hest og red af sted til den onde land. Drengen var kun 10 år. Da han nåde til landet var det helt sort og grumt.

Drengen ridder hen mod slottet som er helt bevogtet af  soldater. Da drengen ser soldaterne skriger han: Se den store fugl oppe på slottet. Soldaterne kigger op og da de gør det snyder drengen soldaterne og kravler igennem deres ben. Han kommer ind på slottet.

Det første han ser er lyskuglen som står på en flot reol. Han tager lyskuglen og skynder sig at løbe væk fra slottet

Uden for slottet finder han hesten. Han rider fra soldaterne og kommer hjem til det gode land.

Straks går han hen til kongen og giver ham lyskuglen.

Kongen jubler  og giver drengen en stor kiste med guld.  Han får også prinsessen og det halve kongerige.

Anna  Karin  Lene